Üröm, 2023. március 25-26. szombat-vasárnap (részletek itt).

Kesztyű- és zsákosztás:
2023. március 25. szombat 10-11. óra között. (Aki később tudja átvenni, e-mailen vagy telefonon jelezze) Gyűjtőpontjaink, ahol átvehetőek a zsákok és kesztyűk, és lerakhatóak a teli zsákok:

Péterhegy, Fülemüle utca - Kócsag utca sarok. Felelős: Sepsi Emma és Sepsi Veronika.
Táborföld: Kondipark mellett (Gábor Áron sétány 15., Cigány-patak és futópálya között.) Felelős: Majer István, 20/455-5562

Idei prioritások, általunk javasolt fertőzött területek, ahova több ember kell:
A Pilisborosjenő felől Táborföldön át a 10-es út felé csorgadozó Cigánypatak környéke. Lerakóhely a Táborföldi kondi park mellett. A Péterhegyről Csillaghegyre vezető Ürömi út melletti vízfolyás megtisztítása. Óbudai részen, a Kárókatona utca elejétől lefelé vezető Ürömi út mentén fekvő vízlevezető árok és bokros, ligetes sáv, a focipályáig. Zsákok lerakóhelye: Óbuda, Ürömi út-Árvácska u. sarok (Rókahegyi kőbánya bejárata) Békahát út (Kalászi országút és TSZ udvar közötti út mentén), gyűjtés konténerbe.

További gyűjtőpontok (ahonnan elvisszük a zsákokat):  Rókahegyen, turista piros jelzés mentén, az Üröm, Fenyves utca 14. és 16. között lemenő murvás út végén. A gyűjtőpontokra kirakott hulladék elszállítási ideje: 2023. március 27. hétfő.

Fontos tudnivalók: Csak kesztyűben dolgozzatok! Utak mentén jelölő mellényt is vegyetek fel. A veszélyes hulladékot (akkumulátor, vegyszer) külön jelezzétek telefonon. Az érettségi előtt álló diákoknak tudunk igazolást adni az önkéntes munkájukról az Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) keretében.
Kiskorúak csak felnőttek kíséretében dolgozhatnak. Kérjük a résztvevőket, hogy a szennyezettebb területeken készítsenek fotót a gyűjtés előtt és után, és küldjék el a címre.
És a nagyon szennyezett területeket is jelezzétek, ahova még kell ember nap közben.

Vállalások: Az alábbi linken elérhető táblába írja be minden önkéntes, hogy melyik utcát, területet vállalja, és tisztítja meg, hogy ne keringjen senki feleslegesen, szemét után kutatva.

Jó szemétgyűjtést!

Lökkös Attila 20/775-1967

Ui.: A kesztyűt, zsákot és konténert az ürömi önkormányzat, az óbudai erdőkben gyűjtött szeméthez a kesztyűt, zsákot és elszállítást az óbudai önkormányzat biztosítja!