Az egyesületen belül a gombász klubot azért hoztuk létre, mert az a környék ahol lakunk gyönyörű erdőkkel borított, és ezekben az erdőkben sokféle kiváló étkezési gomba terem. Célunk, hogy az érdeklődőknek bemutassuk az eltérő típusú erdőkben termő különböző gombákat, megismertessük velük a gombák határozóbélyegeit, egyértelmű azonosítójeleit. Segítünk megmutatni a mérgező gombákat, és azt, hogy ezeket milyen jegyek alapján ismerjük meg.

Tervezett programjaink:

Szeptember 6: Kirándulás a Kevély-hegyre és a Köves bércre. A tölgy- bükk erdő (kevély), illetve a tölgyes-nyárfás erdőben (Köves-bérc) növő őszi gombák megismerése, gyűjtése. Találkozás reggel 8.00-kor a Kárókatona u.-Kócsag u sarkán.

Szeptember 19: Kirándulás a Visegrádi hegységbe. Tölgyes bükkös erdő, de egy kicsit más talajviszonyokkal mint a Kevély. Találkozás reggel 8.00-kor a Kárókatona u.-Kócsag u sarkán. Várható visszaérkezés 19 órakor.
Október 3-5: Részvétel az Országos netgombász egyesület őszi találkozóján. Helyszín: Őriszentpéter – Gatter fogadó. Az ország egyik legjobb gombatermő területének megismerése. Jellemző erdők a Tölgyes-bükkös, illetve a Lucfenyves. Az itteni savanyú talajon több száz féle gomba terem sok olyannal, ami az országban egyedül ezen a részen található.
Október 12: Kirándulás a Péterhegy re és a Rókahegyre. A meszes talajú kéttűs fenyvesek gombáinak megismerése. Találkozás reggel 9.00-kor a Kárókatona u. 7 és 9. közötti üres területen.