Szeptember 19. pénteken délután került sor (immár második alkalommal) a Gombász klub kirándulására. Ezúttal a Piliszentlászó környéki bükkösöket vettük célba. Kicsi de lelkes csapatunkkal délután négy órakor indultunk Péterhegyről, majd a szentendrei dugón átverekedve háromnegyed ötkor bevetettük magunkat az erdőbe. (A képek itt tekinthetők meg)
Az idei (gombász szempontból) remek időjárásnak köszönhetően rengeteg gomba nő az erdőkben. Sajnos ezt más gombagyűjtők is tudják, azt a részt is járták többen előttünk. Ezt a sok levágott vargányatönkből lehetett látni. Sokan szedik a gombát, aki szombaton, ne adj isten vasárnap délelőtt megy ki az erdőbe, az bizony már csak a maradékot keresgélheti.

Panaszra természetesen nem lehetett okunk, hiszen kosaranként átlag másfél kiló vargánya került, nagy részük friss fiatal példány. A Vargányán kívül nagy mennyiségben találtunk sötét trombitagombát, és sárga gerebent. Ezenkívül került a kosarunkba némi érdestinóru, óriás csiperke, királytinóru és néhány galambgomba.