Szeretettel várunk mindenkit az Ürömért Egyesület 2015. évi Föld Napja rendezvényünkre.

Időpont: 2015 április 25, szombat

Program:
14:00-17:00 Szemétszedés (kesztyűk, zsákok átvétele Kócsag és Füle­müle utca sarkán)
16:00-tól Gyerekeknek, érdeklődőknek vezetett túra és szemétszedés Üröm - Budapesti határkövek mentén, az Ürömi tanösvényen. Túravezető: Báldi Katalin geológus
15:50-16:00 Találkozó: Rókahegyi kőfejtő Árvácska utcai bejárat (sorompó) - felfedezhető: triász Dachsteini Mészkő
16:00-tól Rókahegyi kőfejtő

  • Péterhegy gerincén a tanösvényen, a határkövek mentén a Csókavár kőfejtő mellett a Kisdomb-on lévő tanösvény tábláig. Erre a szakaszra kell egy felnőtt kíséret. Aki elfáradt az csatlakozhat a bográcsozáshoz ~félúton.
  • Kisdomb: Itt csupa pici apró feltárás látható, amit normál esetben az ösvényen járva átlépünk (D5 tanösvényen, ürömi kisdomb, képződmények porló dolomit Fődolomit, felső triász, és Tardi Agyag, oligocén)
  • Nem messze a Kisdombtól, Flintsone laposkőbánya mellett: eocén márga, Bryozoás Mga szintje, itt lehet fossziliákat találni.
  • Itt van (sajnos) szemét is, ezt össze kell szedni.

18:00-18:30 érkezés a bográcsozás helyszínére KK7-9

17:00-tól Bográcsozás, gyerekeknek lovaglás a Kárókatona utca 7. és 9. szám közötti üres területen, a szánkópályánál. (A szomszédokat is szeretettel megvendégeljük.) 
Sütemény, ital batyus, „mindenki hoz valamit” jelleggel.

A Föld Napi szemétgyűjtés hivatalosan szombat du. 2-től indul, de már délelőtt 10:00-től várunk erős embereket konténert pakolni a piros jelzésű turista út mentén, Budakalászi országúttól induló új mart úton a TSZ udvar/Merci bontó felé.
Két konténert kaptunk az önkormányzattól. Szennyezett területek, helyszínek jelzését, akár vállalását is várjuk csoportoktól.

A részvételről a visszajelzéseket előre is köszönjük!
Szemán Lajos ()