2021. április 10-11-én 18. alkalommal szerveztünk szemétgyűjtést Ürömön és a környező óbudai erdőkben. A tiszta, élhető környezet megteremtése mellett célunk a környezettudatos életmód mintaként való megjelenítése is.
Örömmel adjuk hírül, hogy idén rekordszámú résztvevő járta az erdőket, néhol négykézláb kúszva a bokrok alatt: gyerekekkel együtt 132 fő volt az önkéntesek hivatalos - zsákot, kesztyűt átvevők - létszáma, de sokan saját eszközökkel dolgoztak. KÖSZÖNJÜK NEKTEK! (galéria itt)

Csúcsot döntöttünk a deponált szemét mennyiségében is: becslés alapján 23 köbméter szemetet gyűjtöttünk össze két nap alatt. A lerakott mennyiség megoszlása gyűjtőhelyenként: Rákóczi u. vége: 8 zsák, Diófa u. vége 2 m3, Táborföld 4 m3, Békahát út 8 m3, Rókahegy, piros jelzés 2 m3, Rókahegyi kőbánya környéke 3 m3, Péterhegyi erdő Csillaghegyi oldalán 4 m3.
Külön köszönet illeti az I. kerületi Toldy Ferenc Gimnázium hét diákját, akik a Péterhegyi erdőből 4 m3 szemetet gyűjtöttek.
Köszönjük az ürömi önkormányzatnak 3 db konténer finanszírozását, valamint az óbudai önkormányzat támogatását a kesztyű, zsákok és elszállítás biztosításához.
Adjuk át a szót a visszajelző résztvevőknek:
„Szeretnénk megköszönni a szervezést.  Azt kell mondjam, jól sikerült minden. Klassz időnk volt, hatékonyan ment, jó nagy területet sikerült megtisztítanunk, és még ráadásként sok-sok köszönetet kaptunk a túrázóktól.” Cs.F.I.
„Békahát utcai konténer környékén valóban irgalmatlan mennyiségű szemetet találtunk, a férjemék pedig a Merci bontó környékén találtak komplett szemétlerakókat. Ha még van lelkes kései jelentkező, ezeken a környékeken még mindig van szemét. Köszönjük a szervezést, a legközelebbi akcióban is szívesen részt veszünk.” K.J.
„Mi délután indultunk, csak 1 órát terveztünk, de végül 3,5 lett belőle. Útközben összetalálkoztunk 1 apukával, aki 4 gyerekkel volt, és mondta, hogy szívesen csatlakoznának, úgyhogy adtunk nekik egy zsákot. Egyébként nagyon  pozitív élmény volt a gyerekeknek is, többen is megköszönték, volt, aki segített pár darabbal, volt, aki kért egy zsákot ugye, néhányan megdicsérték őket.” M.V.
„Sajnos találtunk 3 pontot ahol sok szemét volt mélyen és nem tudtunk a növényzet miatt hozzáférni. Ide komolyabb felszereltség is kell begyűjtéshez, elszállításhoz. Szívesen támogatom anyagilag, hogy ezt a 3 helyszínt megtisztítsa valaki.” B.A.